Ulepszenia
-
Czy mogę ponownie ulepszyć plan, jeśli już dokonałem takiego ulepszenia wcześniej?
Tak, zawsze możesz ulepszyć swoją subskrypcję, chyba że jesteś już subskrybentem planu Ultimate 100. Aby ulepszyć swój plan, zaloguj się do DistroKid i udaj się na https://distrokid.com/plan.
Full article… -
Czy ulepszenie mojego konta DistroKid wpłynie na moją wcześniej przesłaną muzykę?
Nie, ulepszenie Twojej subskrypcji DistroKid nie będzie miało żadnego wpływu na wcześniej przesłaną muzykę. Wszystkie poprzednie przesłania pozostaną w serwisach w niezmienionej formie.
Full article… -
Czy będę musiał zapłacić pełną kwotę za kolejny plan podczas ulepszenia?
Tak, pełny koszt ulepszonej subskrypcji należy uiścić w momencie ulepszenia, ale otrzymasz również zwrot za czas pozostały w Twojej poprzedniej subskrypcji. Jeśli ulepszysz swój plan przed końcem swojej bieżącej subskrypcji, otrzymasz zwrot pieniędzy za czas pozostały w tej subskrypcji. Jeśli dokonasz ulepszenia w ciągu 14 dni od pierwszej rejestracji ORAZ w ciągu pierwszego roku członkostwa, automatycznie otrzymasz pełny zwrot za swój poprzedni plan. Po tym czasie zwrot przy ulepszeniu będzie proporcjonalny do czasu pozostałego w bieżącej subskrypcji.
Full article… -
Przejście na niższy plan subskrypcji DistroKid
Aby zainicjować obniżenie wersji swojego konta, możesz przejść do strony swojego konta pod adresem https://distrokid.com/account/, a następnie kliknij przycisk „Zarządzaj członkostwem”, na dole. Stamtąd zobaczysz opcję przejścia na niższy plan subskrypcji.Pamiętaj, że nowa, niższa subskrypcja zacznie obowiązywać przy kolejnym terminie odnowienia po zaplanowaniu obniżenia; zmiany planu subskrypcji nie są wprowadzane natychmiast. Twoja obecna subskrypcja i jej korzyści będą aktywne do następnego terminu odnowienia.Pamiętaj, że jeśli zdecydujesz się na przejście na niższy poziom, stracisz funk...
Full article…